Kız yada Erkek ayırt etmeksizin her yaşta karşılaşabilen bir sorundur saç dökülmesi. Genetik,çevresel veya çeşitli hastalıklara bağlı olarak da görülebilir. Uzmanlar günde 100-150 adet saç dökülmesini normal karşılarlar. Fazlasının sebebi araştırılmalı mutlaka doktora gidilmelidir. Çocuklar da genellikle 5 yaş altında 1-2 cm çapında daireler şeklinde Alopesi Areata'lar oluşabilir. Bu tip dökülmelerde doktor tedavisi gerekir. Aksi halde tüm saçlar kaybedilebilir. Halk arasında saç kıran olarak da bilinen bu durum ergenlik döneminde de karşınıza çıkabilir.
Bir diğer dökülme sebebi de kalıtsal yani genetik saç dökülmesidir. Genler vasıtasıyla bu tip saç kayıpları görülebilir. Doktor takibi gereklidir.
Saç koparma rahatsızlığı trikotilomani ise psikolojik bir problemdir. Kişiler saçlarını, kaşlarını kopartırlar. Psikolojik destek tedavisi gereklidir. Ciddi saç kayıplarına sebep olabilir.
Çinko ve Demir eksikliği büyümenin yavaşlamasına saçların dökülmesine sebep olur. Bir çok besin maddesinde çinko ve demir vardır. Dengesiz beslenen çocuklarda bu eksiklikler oluşur. Hayvansal gıdalarda çinko ihtiyacı daha fazla karşılanır. Karaciğer,et,peynir çinko ihtiva eder. Bitkisel olarak mantar,ceviz,badem,buğday ve bulgur'da da yüksek miktarda çinko bulunur.Demir ihtiyacını et,tavuk,kuru kayısı,üzüm,pekmez,fındık,fıstık,tahin,kuru baklagiller ile karşılayabilirsiniz. Dengeli beslenme gelişim ve vücut sağlığı için ihmal edilmemelidir.